Стратегическото партньорство с Shell e важна стъпка в нашето развитие, защото на практика превръща мрежата на Eldrive в един завършен продукт с национално покритие. С него електромобилността става реална алтернатива на конвенционалния автотранспорт, която същевременно е по-евтина и не замърсява околната среда.

Стефан Спасов, Изпълнителен Директор Eldrive

Стратегическо партньорство между Eldrive и Shell за изграждане на зарядни станции

Eldrive и Shell България подписаха споразумение за изграждане на станции за зареждане на електрически автомобили  в търговските комплекси Shell в България. Eldrive ще инсталира станции за бързо зареждане в 16 Shell обекта, разположени на основни пътища и магистрали в страната. Първите станции за бързо зареждане са инсталирани в Shell Велико Търново и Shell Любимец и са пуснати в експлоатация от 1 ноември 2017 г. Останалите точки за зареждане се очаква да бъдат пуснати в експлоатация до края на първото тримесечие на 2018 г.

Това партньорство ще направи Eldrive най-големият оператор на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили в страната и единственият оператор с национално покритие, докато Shell ще бъде първата и единствена верига бензиностанции в България, която предприема такъв мащабен проект за зареждане на електрически автомобили с бързозарядни станции. Инсталираните зарядни станции са с мощност  50 kW DC, което прави възможно батериите на най-разпространените марки на електромобили да се зареждат до 80% за по-малко от 20 минути.

Детайлите от партньорството:

  • 16 Бързо зарядни станции на територията на България

  • CCS & CHAdeMO

  • 50kW мощност на всяка зарядна станция

eldrive-izgrajda-zariadni-stancii-za-elektromobili-shell-2

За нас е удоволствие да сме сред първите страни, където Shell въвежда бързозарядни станции за електрически автомобили в своите търговски обекти. Това би означавало повече удобство за нашите клиенти да зареждат автомобилите си в движение и ще ни позволи да разширим гамата от горива, които предлагаме.

Камелия Славейкова, Изпълнителен Директор Shell

Услугата стартира непосредствено след горещите новини от средата на м. октомври за подписаното споразумение на Shell за закупуване на NewMotion, един от най-големите европейски доставчици на зареждане на електрически автомобили и за това, че Великобритания е първата страна, в която Shell Recharge, новото устройство за бързо зареждане на електрически автомобили, ще бъде достъпно. Тези инициативи доказват, че Shell разработва пълен набор от решения за зареждане на електрически автомобили и демонстрира ангажимента си да предоставя на своите клиенти избор от горива с развитието на новите технологии, които съжителстват  с традиционните транспортни горива.