Възможности

Зареждането у дома е ключов компонент при покупката на електромобил или plug-in хибрид. С домашна зарядна станция може да си осигурите навременно зареждане и да оставите вашият автомобил да се зарежда тогава, когато електроенергията е най-евтина. Също така имате достъп до детайлна статистика, която ще ви даде разбивка за изразходваната електроенергия по зарядни сесии или период от време. По този начин, ще използвате нашата национална зарядна инфраструктура само в случаите на извънградски далечни пътувания, а по-голямата част от зарежданията ви ще бъдат в домашни условия.

С вграден кабел или без ?

Зарядните станции с контакт Тип 2 са универсални. Те ви дават възможност да заредите всички видове електромобили и plug-in хибриди. За автомобилите, които имат вход Тип 1, ще ви е необходим преходен кабел.

Станции с вграден кабел Тип 2 ще спестят изваждането и свързването на кабел към колата и станцията всеки път когато зареждате. Всички нови електромобили и хибриди се произвеждат с вход Тип 2, като изключение правят моделите на Тесла произведени в САЩ.

Ако вашият електромобил или хибрид разполага с вход Тип 1, ще намерите различни зарядни с вграден такъв кабел. Нашата препоръка обаче е да прецените, дали станция с контакт Тип 2,не би била по-подходяща с оглед на възможността в бъдеще да си вземете нов автомобил и тази станция да не може да се използва. За станция с контакт Тип 2, ще ви трябва преходен кабел.

Каква мощност да изберем ?

Свободната мощност често е проблем дори при нови сгради и инсталации. Затова при домашните зарядни станции се налага като стандарт 7.4кВ мощност. Повечето електромобили зареждат максимално с толкова, но има и изключения, които може да видите тук.

22кВ е максималната мощност на променливотокови (AC) домашни зарядни станции към момента. Моделите, които могат да се възползват от нея са малко, но с оглед на динамичното развитие на индустрията, ако имате толкова свободна мощност ще се погрижите и за бъдещите си нужди от зареждане.

Голяма част от домашните зарядни станции, които предлагаме имат възможност за динамична и хардуерна регулация. В първия случай ако консумацията ви у дома се повиши станцията автоматично ще намали мощността си. Във втория станцията може да бъде настроена да работи на определена мощност, възползвайки се от максималната свободна мощност, която имате.

На коя марка да се доверим ?

Ние се стремим да ви дадем един максимално обективен поглед на пазара на зарядни станции, като работим с всички производители на зарядни станции, които желаят да предложат на клиентите конкурентни цени и високо качество на продуктите. Всяка една марка станции е уникална сама по себе си и предлага различни функционалности. Почти невъзможно е еднозначно да се класира някоя на първо, второ или друго място. За да намерите най-подходящата за вашите нужди се свържете с нас и ние ще се радваме да ви помогнем с повече информация и конкретни случаи от нашия опит.

Свържете се с наш представител